Jdi na obsah Jdi na menu

10 SLAVNÝCH MÍST, KTERÉ BY JSTE MĚLI NAVŠTÍVIT V NYC

12. 5. 2011

CENTRAL PARK
nyc-central-park.jpg














Central Park
 není nejen nejslavnější park v NY, ale je také nejnavštěvovanější park v Americe. 6mílová smyčka kolem parku je skvělým místem k mluvení, chozeníběhu, nebo jízdě na kole. K ostatním zařízením v parku patří například tenisové,basketballové a volejbalové kurty a Lasker stadion, je to kluziště,které funguje v létě jako bazén. 
Teplejší počasí je také synonymem pro volné open-air koncerty v parku. Central Park ZOO a 21dětských hřišť, zajišťuje, aby si toto místo oblíbili jak rodiče, tak jejich děti. Park se nachází mezi ulicemi West 59th (AKA Central Park South) a West 110th. (AKA Central Park North) a Fifth Avenue na východě. 

METROPOLITAN MUSEUM OF ART
the-met-nyc.jpg The MET je jedno z největších a  nejimpozantnějších muzeí na světě.
 Téměř všechny výlety do NYC  zahrnují návštěvu tohoto muzea.  Jsou tu výstavy z celého světa, ať  už od starověku tak po modetní  umění.
 The MET se nachází na rohu 1000  Fifth Avenue a 82nd Street.

 

 

CHINATOWN
chinatown-picture.jpg Cinatown neboli Čínská čtvrť, místní a  turisté ji nazývají  jako New York City’s  Chinatown. Jestliže chce poznat NY,  tak se zde musíte podívat! Až do roku  1970 byla Čínská čtvrť ohraničena  ulicí Canal Street na severu, ulicí  Worth Street na jihu a ulicemi The  Bowery a  Baxter Street na východě a  západě. Centrum staré Čínské čtvrti  leží v blízkosti  křižovatky Canal Street--  Mott-Mulberry a na rohu Pell a Doyers  Streets




MUSEUM OF MODERN ART
museum-of-modern-art-nyc.jpg 













 
Muzeum moderního umění je  mnohými považováno za  nejdůležitější muzeum moderního  umění na světě. 
Každý,kdo se zajímá  o současné či moderní umění by si  měl udělat čas na návštěvu muzea s velkými sbírkami  architektury,designu, malby, fotografií, sochařství, filmuilustrovaných knih, elektronických  médií, a kreseb. Každý si zde přijde na své. MoMA je v centru Manhattanu na 11 West 53rd Street, mezi  5th and 6th Avenues.

EMPIRE STATE BUILDING OBSERVATORY 
empire-state-building-photo.jpgEmpire State Building byla nejvyšší budova na světě v letech 1931-1972. Tuto jednu z nejoblíbenějších turistických destinací v NYC navštívilo více než 110 milionů lidí. Nejlepší místo na pozorování je v 86. patře, kde můžete vidět dechberoucí 360stupňový rozhled na celé město. Ve 102. patře je mnohem menší místo na pozorování, to ale může být vzhledem k velkému počtu návštěvníků v některých dnech zavřeno. Empire State Building se nachází na 350 5th Avenue.

STATUE OF LIBERTY (SOCHA SVOBODY)

statue-of-liberty-sunset-photo.jpg Při poznávání New Yorku si určitě  zajděte k Soše Svobody.
 Socha Svobody (Statue of Liberty)  patří k nejznámějším stavbám na  světě. Tato socha v New Yorku stojí  na Ostrově svobody od roku 1886.  Francouzi jí darovali Američanům  ke stoletému výročí existence  Spojených států. Socha Svobody je  sestavená z ocelové konstrukce  pokryté měděnými deskami.  S podstavcem je vysoká 93 metrů,  samotná měří 46 metrů a váží 225  tun. Špička její pochodně, kterou drží v pravé ruce, za tmy svítí. V levé ruce drží Deklaraci nezávislosti ze 4. července 1776. V podstavci se nachází muzeum přistěhovalců. Přístup na čelenku sochy byl kvůli teroristickým útokům z roku 2001 uzavřen. Je zapsána na seznam světového dědictví UNESCO.

BRONX ZOO
butterfly-garden-new-york-city.jpg

 

 

 


Bronx
 Zoo je světově proslulá zoo. Má 265 akrů a je největší metropolitní zoo ve Spojených státech. Mezi oblíbené položky zoo patří např.:divoký asijský visutý most, který prochází sekcí s asijskými zvířaty, vnitřní expozice s tropickými rostlinami deštného pralesa a zvířat, "les goril v Kongu",motýlí zahradu a "svět tmy", kde můžete vidět netopýry, kajmany a další noční tvory. Bronx Zoo je ředitelství Wildlife Conservation Society a je umístěna na 2300 Southern Boulevard, Bronx Park.


STATEN ISLAND FERRY

staten-island-ferry--1-.jpg










Známý
 jako "nejlepší obchod v New Yorku". Je to 25 minutová jízda lodí mezi Manhattanem a Staten Islandem, za kterou se neplatí. Nabízí krásný výhled na Manhattan a Sochu svobody. Na loď si také můžete bez příplatku přinést své jízdní kolo.


BROOKLYN BOTANICAL GARDENS
brooklyn-botanical-gardens-publicdomain.jpg














Brooklynská 
 botanická zahrada je jednou z nejslavnějších botanických zahrad na světě. V této 52akrové zahradě jsou obsaženy tuny věcí. Mezi hlavní výstavní kousky patří 200 asijských třešní (ty kvetou brzy na jaře), the Japanesse Hill-and-Pond Garden, rose garden, herb garden a Children’s garden.Ať už jste děti nebo senioři, každý tu najdete to své. BBG se nachází v blízkosti 1000 Washington Avenue Brooklynu.


TIMES SQUARE

times-square-from-above.jpg














Times Square 
se stal symbolem New Yorku. Je to místo, kde se každoročně na Nový rok,sejde nad 750.000 nadšenců. V okolí Times Square najdeme spoustu atrakcí. Na Times Square se každý den shromažďuje enormní počet lidí. Mezi některé slavné stavby patří New York Times Tower, 1 Times SquareTimes Square Tower, a Bank of America Tower. Samozřejmě, je zde mnoho obchodů a restaurací, které se starají o spokojonost každodenní hromady lidí. Times Square leží  na křižovatce Broadwaye a 7. Avenue, a táhne se od západu 42nd Street na západ 47th Street.